![]() ![]() |
14.11.2006, 23:33
|
|
![]() valid cue to your things Grupa: uzytkownik Postów: 1173 Wiek: 27 Tematów: 521 Dołączył: 13-11 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 1 |
Od pewnego czasu posiadam ten skrypt i "pozycjonuję" nim kilka moich stron. Napisałem w "" bo jeszcze nie wiem czy to coś daje. Samo dodanie do katalogów może chyba jedynie wpłynąć na większą ilość BL i na PR bo raczej na ilość wizyt nie sądzę by wpływało..
Być może mało go używam i w nieodpowiedni sposób, ale przecież to narzędzie też dla "laików" choć ja sam siebie się do nich nie zaliczam No cóż, efekty jeśli przyjdą to okaże się wtedy czy naprawdę jest to dobry sposób. Choć obserwując Allegro nie widzę większej ilości ofert z pozycjonowaniem. Jedyne co jest faktem to to, że twórca ADDERa zarobił krocie na nim -------------------- www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB kontakt: GG: 7129 e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com założyciel webMe.pl - tatuś ;) |
|
|
|
20.11.2006, 0:58
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 379 Wiek: N/N Tematów: 197 Dołączył: 13-11 06 Nr użytkownika: 2 |
Trudno mi powiedziec czy dziala, nie mam pojecia poniewaz nie uzywalem i raczej nie bede uzywal, wole "tradycyjne" metody pozycjonowania stronek/for itp.
-------------------- |
|
|
|
21.11.2006, 3:39
|
|
![]() Grupa: uzytkownik Postów: 19 Wiek: 23 Tematów: 10 Dołączył: 19-11 06 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 35 |
|
|
|
|
3.06.2007, 15:34
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 7 Wiek: N/N Tematów: 1 Dołączył: 3-06 07 Skąd: Polska Nr użytkownika: 2248 |
Znaczenie addera spadło...
Dlaczego? Wszystkie Katalogi QlWeb zostały ostro potraktowane przez google ;] Wyniki są najczęściej w wynikach uzupełniających - w google I tylko strona główna jest zaindeksowana normalnie PR takich katalogów znacznie spadł - z 5 na 0 Więc pozycjonowanie strony tą metoda (o ile dodawanie do katalogów można nazwać pozycjonowaniem Aczkolwiek do tworzenia zaplecza i podlinkowania jego w zupełności się nadaje ;] Po za tym nie radze umieszczać na forum nielegalnych wersji tego skryptu... Autor ściga takie osoby... -------------------- webme.pl - internetowe centrum informacji i pomocy on-line
|
|
|
|
3.06.2007, 18:40
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 95 Wiek: 27 Tematów: 19 Dołączył: 5-05 07 Skąd: KrK Nr użytkownika: 2151 |
od samego początku pozycjonowanie poprzez katalogi było lipne, na kilku stronach programistów php i pozycjonerów były przeprowadzone testy i wszyscy stwierdzili ze nic nie dają a czasem wręcz przeciwnie nawet szkodzą
-------------------- |
|
|
|
4.06.2007, 18:18
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 7 Wiek: N/N Tematów: 1 Dołączył: 3-06 07 Skąd: Polska Nr użytkownika: 2248 |
Spanner nie masz racji ;]
Narzędzie było skuteczne i katalogowanie dawało dość dużo... A co najwyżej złe efekty były uzyskiwane przez amatorów co pchają linki do 1000 katalogów dziennie... Skrypt jest dość skuteczny na proste frazy np. Meble Ogrodowe Kalisz tanio Natomiast na trudne frazy np. pozycjonowanie skrypt nie starczy... PS. Nie słyszałem że zdobywanie linków może przyczynić się do spadku pozycji w google... Co najwyżej do filtra z którego później się wychodzi... Gdyby było tak jak piszesz to każdy wpychał by stronkę konkurencji do addera i czekał aż im pozycja spadnie A doskonale wiemy że coś takiego jak anty pozycjonowanie nie istnieje.... -------------------- webme.pl - internetowe centrum informacji i pomocy on-line
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.02.2012 - 20:18 |