![]() ![]() |
30.11.2006, 0:29
|
|
![]() valid cue to your things Grupa: uzytkownik Postów: 1173 Wiek: 27 Tematów: 521 Dołączył: 13-11 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 1 |
Dziś jak zwykle przeglądałem Allegro i widziałem różne oferty pozycjonowania.
Jest jedna osoba, która chyba z pozycjonowania się utrzymuje ( mrukas), który ma tanie pozycjonowanie ( ok. 10zł ). Co mnie zastanowiło? Mianowicie tekst na jego aukcji, że praktycznie potrafi wypozycjonować na pierwszą stronę wyszukiwarki, a nawet do pierwszej piątki. Podaje popularne słowa, które dla niego nie stanowią problemu by pod nie pozycjonować daną stronę. W czym rzecz, a no w tym, że sam gość liczy tylko na czysty zysk i nie wykonuje tego profesjonalnie. Dlaczego? Bo załóżmy, że zgłasza się do niego 20 osób ( tak, po tyle mu na jednej aukcji ludzi kupuje ) z takimi samymi frazami. I co? nie da rady wypozycjonować na pierwszą stronę ( chyba, że włączy się widok 100 pozycji Dziwne to, że ludzie nie myślą i kupują. Oczywiście to czarny scenariusz, ale nie niemożliwy. A co Wy myślicie o takim "pozycjonowaniu" ? Oczywiście mrukas na swojej aukcji ( profesjonalnie wykonanej - chyba od pół roku jej nie modyfikował; a internet "idzie do przodu") ładnie wszystko opisał. Choć cena 10zł to wg mnie zwyczajny lobbing. ---------------- Więcej o pozycjonowaniu przeze mnie możecie przeczytać wchodząc na ten temat. -------------------- www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB kontakt: GG: 7129 e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com założyciel webMe.pl - tatuś ;) |
|
|
|
30.11.2006, 1:49
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 379 Wiek: N/N Tematów: 197 Dołączył: 13-11 06 Nr użytkownika: 2 |
A moze jest to jego hobby na spedzanie wolnego czasu? a tak na serio, trzeba zawsze pomyslec przed zakupem, niz kupic kota w worku.
-------------------- |
|
|
|
30.11.2006, 19:06
|
|
![]() Grupa: redaktor Postów: 478 Wiek: 23 Tematów: 156 Dołączył: 15-11 06 Skąd: Tychy Nr użytkownika: 25 |
On po prostu liczy na te tysiące niedoświadczonych "świeżo upieczonych" posiadaczy internetu, którzy chcą umieścić własną stronkę o Teletubisiach, takich jak ja swoją drogą
Jeśli ktoś się nie zna i nie używa swojego mózgu nawet w tych 10%, które wykorzystywać powinien to z pewnością z aukcji skorzysta |
|
|
|
30.11.2006, 23:41
|
|
![]() valid cue to your things Grupa: uzytkownik Postów: 1173 Wiek: 27 Tematów: 521 Dołączył: 13-11 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 1 |
No i niestety tak się dzieje ;/
Odbiera chleb ludziom, którzy niejako z tego żyją. Nie da się zrobić czegoś porządnie za tak śmiesznie niską kwotę. -------------------- www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB kontakt: GG: 7129 e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com założyciel webMe.pl - tatuś ;) |
|
|
|
3.12.2006, 0:08
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 49 Wiek: N/N Tematów: 5 Dołączył: 17-11 06 Nr użytkownika: 33 |
Heeh... założę się że 80% aukcji jest odwoływana, bo sprzedający tłumaczy się słowem kluczowym, które za 10zł trudno wypozycjonować...
Ja nie wierzę w coś takiego- nikt normalny Ci za 10zł stronki nie wypozycjonuje, chyba że nie ma pracy, rodziny, tylko kompa 24/h i zna czity na Google |
|
|
|
3.12.2006, 2:47
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 379 Wiek: N/N Tematów: 197 Dołączył: 13-11 06 Nr użytkownika: 2 |
Ja nie wierzę w coś takiego- nikt normalny Ci za 10zł stronki nie wypozycjonuje, chyba że nie ma pracy, rodziny, tylko kompa 24/h i zna czity na Google Albo jest wlascicielme google i mu sie akurat nudzi :DDD -------------------- |
|
|
|
6.12.2006, 22:07
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 5 Wiek: N/N Tematów: 0 Dołączył: 16-11 06 Nr użytkownika: 32 |
Czyli wychodzi na to że lepiej zgłosić się do profesjonalnej firmy? Bo je¶li ten "delikfent" zacznie nam pozycjonowac to wiecej szkód narobi i drożej wyjdzie :\
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.02.2012 - 20:09 |