IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Paradoks pozycjonowania, moje przemyślenia o allegro
DawPi™
post 30.11.2006, 0:29
Post #1

valid cue to your things

Grupa: uzytkownik
Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

Dziś jak zwykle przeglądałem Allegro i widziałem różne oferty pozycjonowania.
Jest jedna osoba, która chyba z pozycjonowania się utrzymuje ( mrukas), który ma tanie pozycjonowanie ( ok. 10zł ). Co mnie zastanowiło? Mianowicie tekst na jego aukcji, że praktycznie potrafi wypozycjonować na pierwszą stronę wyszukiwarki, a nawet do pierwszej piątki. Podaje popularne słowa, które dla niego nie stanowią problemu by pod nie pozycjonować daną stronę.
W czym rzecz, a no w tym, że sam gość liczy tylko na czysty zysk i nie wykonuje tego profesjonalnie. Dlaczego? Bo załóżmy, że zgłasza się do niego 20 osób ( tak, po tyle mu na jednej aukcji ludzi kupuje ) z takimi samymi frazami. I co? nie da rady wypozycjonować na pierwszą stronę ( chyba, że włączy się widok 100 pozycji biggrin.gif ). I kolega się zapętla. A to tylko jedna aukcja. A on ma ich zwykle kilka na dwa tygodnie.

Dziwne to, że ludzie nie myślą i kupują. Oczywiście to czarny scenariusz, ale nie niemożliwy.
A co Wy myślicie o takim "pozycjonowaniu" ? Oczywiście mrukas na swojej aukcji ( profesjonalnie wykonanej - chyba od pół roku jej nie modyfikował; a internet "idzie do przodu") ładnie wszystko opisał.
Choć cena 10zł to wg mnie zwyczajny lobbing.

----------------
Więcej o pozycjonowaniu przeze mnie możecie przeczytać wchodząc na ten temat.

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
HUBI
post 30.11.2006, 1:49
Post #2

Tematów: 197
Nr użytkownika: 2

A moze jest to jego hobby na spedzanie wolnego czasu? a tak na serio, trzeba zawsze pomyslec przed zakupem, niz kupic kota w worku.

--------------------

+Quote Post
godfather
post 30.11.2006, 19:06
Post #3

Grupa: redaktor
Tematów: 156
Nr użytkownika: 25

On po prostu liczy na te tysiące niedoświadczonych "świeżo upieczonych" posiadaczy internetu, którzy chcą umieścić własną stronkę o Teletubisiach, takich jak ja swoją drogą happy.gif

Jeśli ktoś się nie zna i nie używa swojego mózgu nawet w tych 10%, które wykorzystywać powinien to z pewnością z aukcji skorzysta smile.gif tym bardziej jeśli zobaczy inne aukcje z wyższymi cenami.

+Quote Post
DawPi™
post 30.11.2006, 23:41
Post #4

valid cue to your things

Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

No i niestety tak się dzieje ;/
Odbiera chleb ludziom, którzy niejako z tego żyją. Nie da się zrobić czegoś porządnie za tak śmiesznie niską kwotę.

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)

+Quote Post
lisu.90
post 3.12.2006, 0:08
Post #5

Tematów: 5
Nr użytkownika: 33

Heeh... założę się że 80% aukcji jest odwoływana, bo sprzedający tłumaczy się słowem kluczowym, które za 10zł trudno wypozycjonować...
Ja nie wierzę w coś takiego- nikt normalny Ci za 10zł stronki nie wypozycjonuje, chyba że nie ma pracy, rodziny, tylko kompa 24/h i zna czity na Google biggrin.gif

+Quote Post
HUBI
post 3.12.2006, 2:47
Post #6

Tematów: 197
Nr użytkownika: 2

CYTAT(lisu.90 @ 2.12.2006, 23:08) *
Ja nie wierzę w coś takiego- nikt normalny Ci za 10zł stronki nie wypozycjonuje, chyba że nie ma pracy, rodziny, tylko kompa 24/h i zna czity na Google biggrin.gif

Albo jest wlascicielme google i mu sie akurat nudzi :DDD

--------------------

+Quote Post
element
post 6.12.2006, 22:07
Post #7

Tematów: 0
Nr użytkownika: 32

Czyli wychodzi na to że lepiej zgłosić się do profesjonalnej firmy? Bo je¶li ten "delikfent" zacznie nam pozycjonowac to wiecej szkód narobi i drożej wyjdzie :\

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.02.2012 - 20:09

Polecane strony:

mapa forum