IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> W trosce o bezpieczeństwo, "Stop przemocy w szkołach"
DawPi™
post 22.03.2007, 21:08
Post #1

valid cue to your things

Grupa: uzytkownik
Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

Specjalny numer Gadu-Gadu - GG:100997 - to nowy sposób kontaktu z Policją w ramach akcji "Stop przemocy w szkołach" prowadzonej przez Wydział Prewencji Komendy Stołecznej Policji w Warszawie.

Działania prowadzone są w trosce o dobro i bezpieczeństwo dzieci i młodzieży poprzez zapobieganie przejawom przemocy i innym niebezpiecznym zachowaniom na terenie szkół.

Specjalny numer GG zapewni bezpośredni i bieżący kontakt z uczniami szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, którzy będą mogli informować w ten sposób policję o zauważonych niebezpiecznych sytuacjach w szkole.

Prowadzący akcję będą czytali wiadomości nadsyłane przez internautów. Na numer GG:100997 można pisać od 20 lutego 2007 r.

- Z pewnością dzięki Gadu-Gadu kontakt będzie szybszy i łatwiejszy i co ważne anonimowy. Dla wielu osób łatwiej jest napisać wiadomość na GG, niż telefonować czy pisać maile - mówi Jarosław Rybus z Gadu-Gadu S.A. - Własny nr GG posiada większość młodych ludzi, kontaktuje się w ten sposób na co dzień, teraz dzięki GG będą również mogli pomóc nie tylko sobie, ale również znajomym, jeśli zauważą niepokojące zdarzenia w swoim otoczeniu.

Z Komendą Stołeczną Policji w przypadkach zauważonych niebezpiecznych zjawisk w szkołach, można również kontaktować się dzwoniąc na numery tel.: 022 603-68-48, 022 603-67-95, 022 603-76-09 w godz. 8.00-16.00 lub wysyłając wiadomość e-mail na adres: prewencja.ksp@policja.waw.pl

src: gadu-gadu.pl

Mam tylko nadzieję, że osoby czytające te wiadomości przebiją się przez gąszcz wpisów dzieciaczków, którym się baaardzo nudzi w internecie i będą na pewno pisać głupoty na ten nr.
A sprawa jest poważna. Chciałbym też byście tak ją potraktowali.

---

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
Shogun
post 23.03.2007, 11:48
Post #2

Tematów: 4
Nr użytkownika: 1188

Hmmm dla osób które naprawde mają problemy to się przydaje, i słusznie że coś takiego zrobili bo niektórzy boją się mówić wszystkiego rodzicom. A ci co się nabijają z tego i piszą jakieś głupoty na ten numer to są poprostu nie normalni i prosto nazywając są ,,dziećmi neo"

--------------------
Obrazki usunięty, gdyż zabrania tego tego regulamin.
Dziękujemy i prosimy o nie zamieszczanie ich ponownie :)

+Quote Post
godfather
post 23.03.2007, 17:53
Post #3

Grupa: redaktor
Tematów: 156
Nr użytkownika: 25

Ja już widzę setki wiadomości na godzinę w stylu: "CHWDP" "J... Psy!!" etc.

Numer rzeczywiście może się komuś przydać, tylko jak to będzie funkcjonować tego nie wie nikt. Może osoby odpisujące będą nieco olewały swoją robotę znudzone wiadomościami wspomnianymi przeze mnie wyżej, a wtedy więcej szkód niż pożytku sleep.gif Czekamy na efekty..

+Quote Post
Informatyk
post 19.04.2007, 6:59
Post #4

Tematów: 39
Nr użytkownika: 1615

Już od dawna mam ich na liście ale jeszcze nic do nich nie napisałem tongue.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.02.2012 - 20:14

Polecane strony:

mapa forum