![]() ![]() |
10.12.2006, 13:45
|
|
![]() Grupa: redaktor Postów: 478 Wiek: 23 Tematów: 156 Dołączył: 15-11 06 Skąd: Tychy Nr użytkownika: 25 |
Nowe badania AOL i Associated Press pokazały, że nastolatki częściej korzystają z komunikatorów internetowych niż z poczty elektronicznej. Około trzech z czterech młodych użytkowników sieci woli komunikator od poczty. Tymczasem te same badania pokazały, że dorośli tylko w około 25 proc. przypadków faworyzują komunikatory nad pocztę elektroniczną.
W badaniu udział wzięło około 1,5 tys. internautów korzystających z komunikatorów. O ile jednak generalnie komunikatory okazały się popularniejsze u młodzieży, to z ich głosowych funkcji korzystali częściej dorośli (19 proc. do 15 proc. u młodzieży). Dziewczęta okazały się w ankiecie bardziej przywiązane do komunikatorów zdradzając, że nie wyobrażają sobie życia bez niego w 36 proc. przypadków. Chłopcy okazali się silnie związani z tymi narzędziami w 23 proc. przypadków. Źródło: PCLab.pl ===================== Ja tam nie żebym nie mógł żyć bez gg, ale niewątpliwie jest to najszybsza forma porozumiewania się w sieci |
|
|
|
4.01.2007, 23:14
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 2 Wiek: N/N Tematów: 0 Dołączył: 28-12 06 Nr użytkownika: 176 |
Hehe bez gg byłoby ciężko
CYTAT Tymczasem te same badania pokazały, że dorośli tylko w około 25 proc. przypadków faworyzują komunikatory nad pocztę elektroniczną. Dorośli nie chcą sie użerać z non-stop wieszającym sie gg |
|
|
|
5.01.2007, 18:32
|
|
![]() TOPoster Grupa: uzytkownik Postów: 123 Wiek: N/N Tematów: 12 Dołączył: 2-12 06 Nr użytkownika: 62 |
Dlatego dorosli jak ja wybieraja tlena
-------------------- |
|
|
|
6.01.2007, 10:42
|
|
![]() Grupa: redaktor Postów: 478 Wiek: 23 Tematów: 156 Dołączył: 15-11 06 Skąd: Tychy Nr użytkownika: 25 |
Dlatego dorosli jak ja wybieraja tlena Hmm... popularności?? Zresztą nie lubie zmieniać czegoś co dobrze mi służy. Na gg nie narzekam, jest proste w obsłudze, "prawie" nieawaryjne (jak windows Jeśli chodzi o pocztę to i tak korzystam z gm...com (bez nazwisk), która jest moim zdaniem najlepszą dostępną. |
|
|
|
17.03.2007, 12:59
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 13 Wiek: N/N Tematów: 2 Dołączył: 16-03 07 Nr użytkownika: 1078 |
Ja korzystam z komuniktora tlen wszystko w jednym
Co do wyniku przeprowadzonych badań. Nie dziwię się, że nastolatki wybierają komunikatory. Większy SpAm i nie trzeba tak długo czekać aż się wyśle tak jest przy niektórych pocztach. Na pocztach jest wieksze ryzyko włamania się do kompa. -------------------- ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.02.2012 - 20:43 |