IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> [kontakt]ahost.pl
Michał
post 17.04.2007, 17:50
Post #1

Grupa: uzytkownik
Tematów: 34
Nr użytkownika: 34

Witam, mam tam konto od czwartku (12 kwiecień) nie działa serwer znalazłem w googlach kopie jego tr. z kontaktem ale dzwonie i "nie ma takiego nr."
Ma ktoś inny kontakt do niego??
Czyżby to był jakiś oszust ??
Poradzcie mi co mam robić?

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
DawPi™
post 17.04.2007, 20:05
Post #2

valid cue to your things

Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

Witam,
krótki wstęp: swego czasu miałem wykupione konto w ahost.pl u Pana Kamila Dula. Parametry praktycznie były dobierane jak to sam określił 'wedle życzenia', i tak też robiliśmy, brakowało BW pisałem do Kamila i bez problemu zmieniał. Z płatnościami również nie było problemu. Pingi dobre, wręcz bardzo dobre, kontakt szybki i profesjonalny. ( hostowałem serwis uploadu grafiki ).
Ostatnie rewelacje nt. ahost.pl bardzo mnie zmartwiły bo bardzo dobrze się zapowiadało. Kamil miał częste wyjazdy, toteż czasem kontakt był utrudniony, ale z przykrością muszę stwierdzić, że nigdy tak długo ;/
Wg mojego odczucia po prostu stracił serwer kolokowany bodajże we Francji i wszystkie pliki przepadły. To czarny scenariusz, ale cóż, wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują, że tak jest.
Tyle tytułem wstępu..

Kontakt, dysponowałem nrem prywatnym ( w nagłych wypadkach miałem dzwonić.. zdarzyło się raz czy dwa ). Niestety okresowe porządki w kontaktach i skasowałem nr ;/
Komentując opinie w internecie, które mówią, że spalił się serwer ( blink.gif ) i że ahost.pl planuje kolokację w Polsce ( to już trwa od marca ) myślę, że jednak nic z tego nie będzie. Obym miło się zaskoczył.

Z tego co pamiętam Kamil mówił, że dawał go każdemu klientowi ahost.pl. Moja rada: poszukaj owych klientów, oni na pewno muszą mieć ten nr. - musi Was byś więcej i na pewno ktoś ma kontakt do niego. Wnioskuję tak choćby z tego jak ludzie piszą ' kontaktowałem się i mówili, że [...] spokojnie, serwery wrócą' - więc jednak jakieś dojście do Kamila jest.
Co do nru ze strony - cóż, Kamil postąpił najprościej jak mógł happy.gif Nie profesjonalne podejście.
Jednakże:
nie wiem w jakim celu potrzebujesz ten nr wink.gif wątpię by odbierał telefony od kogokolwiek, stracił serwer ( przypuszczenia ), wszystkie pliki, bazy danych. Wszystko. Można się załamać.

Zapowiadało się ciekawie, skończyło jak zwykle.. Taki urok 'hostingów' jednoosobowych firm ;/

Życzę powodzenia w odzyskiwaniu bazy! Jak coś będziesz więcej wiedzieć daj nam proszę znać.
Pozdrawiam,
DawPi™

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)

+Quote Post
Michał
post 17.04.2007, 20:12
Post #3

Kurde tylko teraz jak poszukać tych klientów :/ Miałem zapłacony serwer z góry za 2 miesiące jak dobrze pamiętam to 20 zł ale nie interesuje mnie kasa biggrin.gif tylko najważniejsze baza to było moje pierwsze forum które się tak rozwijało, a teraz stoje w miejscu bo wszystkie backupy miałem na serwerze i teraz ani kontaktu ani nic :/
Nich to ch... szczeli :/

--------------------

+Quote Post
DawPi™
post 17.04.2007, 20:14
Post #4

valid cue to your things

Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

1. kto robi backupy na serwerze?? huh.gif

2. backup można również automatycznie tworzyć poprzez cron serwera. Z tego co pamiętam na ahost.pl był happy.gif

3. szukanie kontaktów: [kliknij] i niestety ręczne szukanie po forach, serwisach, pisanie maili, dzwonienie.

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)

+Quote Post
Michał
post 17.04.2007, 20:20
Post #5

acha dzięki będe szukał i jak co to dam znać czy odzyskałem baze smile.gif

--------------------

+Quote Post
chazz
post 24.04.2007, 23:09
Post #6

Tematów: 0
Nr użytkownika: 2081

I co, odzyskales baze? Ja tez mam ten sam problem cale szczescie placilem za hosting miesiecznie, ale i tak wytocze sprawe Kamilkowi Dulowi za oszustwo.

Daj znac jak masz jakies namiary na niego

--------------------
webme.pl - internetowe centrum informacji i pomocy on-line

+Quote Post
Michał
post 27.04.2007, 23:03
Post #7

Baze miałem z 2 kwietnia i ją wgrałe a kontaktu nie miałem z nim i nie mam :/

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.02.2012 - 19:34

Polecane strony:

mapa forum